Puiset aurinkolasit

MIKSI VALITA PUISET AURINKOLASIT

Puiset aurinkolasit ovat kestävä vaihtoehto perinteisille muovi- tai metalliaurinkolaseille. Puu on uusiutuva luonnonvara, jolla voidaan korvata fossiilisia raaka-aineita. Halusimme käyttää puuta materiaalina, sillä se on ympäristöystävällistä ja biohajoavaa eikä aiheuta saasteita.

Yksi puisten aurinkolasien eduista on niiden ainutlaatuisuus. Puun luonnolliset syykuviot antavat jokaiselle aurinkolasiparille uniikin ilmeen, tehden niistä tyylikkään ja muodikkaan asusteen. Puiset aurinkolasit ovat kevyet, mikä tekee niistä mukavat pitää päässä pitkiäkin aikoja.

SUOMALAISET KOIVUPUU AURINKOLASIT

Kaikki aurinkolasimme ovat valmistettu korkealaatuisesta, ympäristöystävällisestä sertifioidusta suomalaisesta koivuviilusta. Koivupuuta pidetään kestävänä materiaalina useista syistä.

Koivu on biohajoavaa, mikä tarkoittaa, että se hajoaa luonnollisesti mikro-organismien toimesta, eikä näin aiheuta saastumista tai muita ympäristöongelmia.

Koivu on lajina monipuolinen puu, jota voidaan käyttää useissa tuotteissa. Mikäli ihmettelet, miksi emme käytä Keniassa kasvavia puulajeja, syy päätökseen on yksinkertainen. Vaikka toimintamme on Keniassa me emme halua kaataa puita maassa, joka kärsii pahasti eroosiosta. Suomessa metsäteollisuus on tasapainossa. Olemme huomanneet koivun sietävän paremmin lämpötilavaihtelua ja erilaisia ilmastoja kuin afrikkalaisen puun. Koivu myös kasvaa huomattavasti hitaammin kuin vastaavat afrikkalaiset puulajit ja on tästä syystä tiheämpää kestävämpää.

Puut sitovat kasvaessaan hiilidioksidia ilmakehästä ja puiset tuotteet varastoivat hiiltä. Me olemme tähän mennessä istuttaneet yli 40 000 puuta taimitarhaamme Keniaan, jossa ne toimivat hiilinieluina vuoden jokaisena päivänä. 

Hankkisitko sinä puiset aurinkolasit ensi kesäksi?