SHADESHARES X HAMK - LOPPUTULOS

LOPPUTULOS

Lopputulos ja konsepti "Light Ring" Hannun portfoliosta

Shadeshares ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteisprojektissa muotoilun linjan opiskelijat pääsivät tutustumaan Shadesharesin tarinaan ja suunnittelemaan aurinkolasit briiffin pohjalta, aiheena “Bridge”.  

Shadesharesin tarina kosketti opiskelijoita ja mahdollisuus olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta – vaikka sitten yhdet aurinkolasit kerrallaan – toi lisäintoa projektiin.

HAMKin "Smart and Sustainable Design" -kandidaattiohjelma sopi täydellisesti Shadesharesille, sillä kestävän kehityksen periaatteet ovat kaiken sen ytimessä, mitä teemme yrityksenä.

Projektin aikana tulevaisuuden muotoilun ammattilaiset keksivät aurinkolasit, joissa yhdistyvät mielenkiintoiset kontrastit, rohkeat mallit ja leikkisyys - Nooran sanoissa "KOSKA KESTÄVYYDEN EI TARVITSE OLLA NIIN VAKAVAA".

Kuva Nooran portfoliosta "KOSKA KESTÄVYYDEN EI TARVITSE OLLA NIIN VAKAVAA" 

Luovuuden ja kestävän kehityksen lisäksi opiskelijoiden tuli miettiä valmistusmenetelmiä sekä kaupallisuutta. Kaikkien näiden yhdistäminen ei aina ole niin helppoa. Opiskelijat olivat selvästi miettineet kuinka nämä yhdistyvät muodikkaissa aurinkolaseissa ja toteuttivat tuotteita, missä kaikki osa-alueet on huomioitu. 

Opiskelijoiden töistä löytyi paljon ideoita aurinkolasien personointiin

Yllä: Sirkku-Siskon punosidea 
Alla: Jonnan konsepti "Perhosefekti"rasterointitekniikalla  

 

Opiskelijoilla oli koulun puolesta käytössä laajasti erilaisia moderneja teknologioita, sekä tietysti opettajat tukemassa koko projektin ajan. Eri tekniikoita oli hyödynnetty kekseliäästi. Protyyppien valmistukseen oli käytetty laseria, 3D-printteriä, kasvivärjäystä ja monia muita menetelmiä. 

Uusien innovatiivisten aurinkolasien ja tuoreen näkökulman lisäksi tämä projekti inspiroi meitä yrityksenä. Tulevaisuudessa Shadeshares-aurinkolasien personointi voisi tarjota meille tavan laajentaa toimintaamme Keniassa ja siten kouluttaa ja työllistää lisää slumminuoria - tehden entistä suuremman vaikutuksen.

Haluamme kiittää jokaista henkilöä, joka on osallistunut tämän yhteistyön toteuttamiseen. Jatketaan hyvää työtä! 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua