Raaka-aineista mestariteoksiin: Puisten aurinkolasien valmistusprosessi

Miten valmistetaan puiset aurinkolasit?

Manufacturing wooden sunglasses

Me Shadesharesilla emme ole ainoastaan ylpeitä puisten aurinkolasiemme ainutlaatuisuudesta, vaan myös siitä huolellisesta käsityöstä, jota jokaisen parin valmistukseen tarvitaan. Suunnittelusta siihen hetkeen, kun lasit saapuvat asiakkaillemme, jokainen valmistusprosessimme vaihe on osoitus sitoutumisestamme laatuun sekä kestävään kehitykseen.

Matkamme alkaa raaka-materiaaleista. Huolella hankittu ja meille räätälöity suomalainen koivuviilu viedään yhdessä muiden osien, kuten linssien ja saranoiden kanssa Keniaan pajallemme. (Huom! Viemme sertifioitua suomalaista koivuviilua suurissa erissä muutaman kerran vuodessa pajallemme Keniaan. Teemme tämän siksi, että emme halua kaataa puita Keniassa, sillä maa kärsii eroosiosta. Sen sijaan olemme päättäneet istuttaa puita omaan taimitarhaamme. Tähän mennessä olemme istuttaneet yli 60 000 puuta, jotka toimivat hiilinieluina vuoden jokaisena päivänä. Yrityksenä olemme hiilinegatiivinen.)

Ensimmäisessä vaiheessa raaka-aineesta leikataan aurinkolasien sangat ja kehykset. Tarkkuus on avainasemassa, kun käsitellään kovaa ja kestävää koivupuuta.

Seuraavaksi jyrsitään saranakolot. Samanaikaisesti kehysten sisäpuoli uritetaan linssien asentamista varten myöhemmin. Kun eri osat ovat valmiit, ammattitaitoinen tiimimme käyttää asiantuntemustaan sankojen ja kehyksen taivuttamiseen, joka antaa aurinkolaseillemme niiden ainutlaatuisen muodon ja luonteen.

Yksityiskohtainen tekeminen jatkuu, kun kehykset ja sangat hiotaan tarkasti ja varmistetaan, että puun pinta on sileä kosketukselle ja visuaalisesti virheetön. Tämän jälkeen puiset osat käsitellään ympäristöystävällisellä lakalla ennen niiden yhdistämistä toisiinsa. 

Yhdessä valmistusprosessimme viimeisistä vaiheista linssit leikataan tarkasti muottiin sopiviksi ja asennetaan huolellisesti. Tämä vaihe vaatii tarkkuutta ja osaamista, sillä linsseillä on merkittävä rooli aurinkolasien ulkonäössä ja kyvyssä suojata UV-säteilyltä tehokkaasti.

Ennen kuin aurinkolasit lähetetään asiakkaallemme, jokainen aurinkolasipari käy läpi viimeisen laaduntarkastuksen. Tämän yksityiskohtaisen tarkastuksen aikana varmistetaan, että jokainen pari täyttää korkeat laatuvaatimukset.

Ja niin, raaka-aineesta asiakkaidemme käsiin, jokainen aurinkolasi parimme kertoo tarinan käsityöstä ja sitoutumisesta kestävämpään tulevaisuutta kohti, joita asiakkaamme voivat ylpeinä kantaa <3

1 kommentti

Mahtavaa !

John elokuu 31, 2023

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua