OPPAAMME KESTÄVÄMPÄÄN JOULUUN

YHDESSÄ YLIKULUTUSTA VASTAAN

Vaikka joulu onkin ihanaa ilon ja juhlan aikaa, emme voi tänäkään vuonna jättää huomioimatta sen tuomia ympäristövaikutuksia. Ei niin jouluinen tosiasia on, että vain 1% kulutushyödykkeistä maailmanlaajuisesti on edelleen käytössä 6 kuukautta myöhemmin ja noin yksi kymmenestä ei-toivotusta joululahjasta päätyy vuosittain kaatopaikoille. Toki perineet ovat tärkeitä, mutta pohdimme voisiko joulua viettää kestävämmin?

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEN LAHJAN TARKISTUSLISTA

Haluamme tänä jouluna haastaa sinut ajattelemaan lahjanantokäyttäytymistäsi ja tekemään siitä hieman kestävämpää, eettisempää ja merkityksellisempää. Harkitse näitä asioita: Onko lahja tarkoituksellinen? Kestääkö se pitkään? Mikä on sen vaikutus ympäristöön ja muihin ihmisiin? Riippumatta siitä mitä ostat, kehotamme käyttämään alla olevaa tarkistuslistaa:

- Lahjan tarpeellisuus ja tarkoitus
- Lahjan laatu ja pitkäikäisyys
- Lahjan kunnioitus sen tekijöitä ja arvoketjua kohtaan
- Lahjan vaikutus ympäristöön

Me Shadesharesilla työskentelemme vuoden ympäri kohti kiertotaloutta, jossa aurinkolasit ovat kestäviä, niillä on pitkä käyttöikä ja ne ovat eettisesti valmistettuja. Olemme ottaneet askeleita tavoitettamme kohti perustamalla oman työpajan Nairobiin, emmekä käytä alihankkijoita taataksemme toimitusketjumme läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden. Suunnittelemme tuotteemme sen pitkäikäisyyttä silmällä pitäen, ja jokainen aurinkolasipari auttaa työllistämään kenialaista ihmisiä, sekä istuttamaan hiilidioksidipäästöjä absorboivia puita. Vaikka mekään emme ole täydellisiä, voimme luottavaisin mielin sanoa, että voit hankkia aurinkolasimme sinulle tärkeälle ihmiselle aina puhtaalla omatunnolla. Näin vaikutat positiivisesti yhteiskunnallisella tasolla ja ympäristöön.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua